Digitaal vergaderen met Cisco Webex

Digitaal vergaderen met Cisco Webex

Cisco Webex maakt van digitaal vergaderen een persoonlijke ervaring. Webex is een toonaangevende oplossing voor videoconferencing, online vergaderingen en webinars. Cisco Webex is een samenvoeging van het voormalige Cisco Spark en Webex. Tegenwoordig  maken we onderscheid tussen Webex Teams en Webex Meetings. Beiden kunnen volledig geïntegreerd worden, zowel met elkaar als met andere systemen. Dat maakt van Webex een flexibele videoconferencing oplossing.

Cisco Webex Teams

Met Cisco Webex Teams kunt u intern en extern chatten, digitaal vergaderen, webinars geven, uw scherm delen, presentaties geven, bestanden delen, whiteboarden en nog veel meer. Het is een volledige digitale vergaderruimte. De oplossing is goed beveiligd en voldoet aan alle compliance-eisen. Bovendien is Webex intuïtief in gebruik en kunnen deelnemers zelf beslissen hoe ze de oplossing gebruiken. Zo kan iedereen op een persoonlijke manier met elkaar blijven samenwerken, ook als deelnemers weinig computerkennis hebben.

De basis van Webex Teams is een app. Hiervan is een gratis versie, maar ook een versie op licentiebasis. U kunt het aantal licenties al naar gelang uw behoefte uitbreiden.

De app is op al uw devices te gebruiken. Binnen de app kunt u ‘vergaderruimtes’ aanmaken voor specifieke groepen. En komt er later iemand bij in de groep, dan zijn ook voor diegene de gespreksgeschiedenis en de gedeelde bestanden zichtbaar.

De app is echter niet noodzakelijk. Gebruikers kunnen ook via een browser alles doen wat ze vanuit de app ook kunnen.

De veelzijdigheid van Cisco Webex

Webex Meetings is een hoogwaardig en veelzijdig videoconferencing systeem. Waar Webex Teams is gericht op samenwerking en videoconferencing als optie heeft, is Meetings hier echt voor gemaakt. Er zijn vier hoofdonderdelen: Meetings, Training, Event en Support. De vier onderdelen maken deel uit van de Webex Suite en kunnen ook los van elkaar aangeschaft worden. Elk hoofdonderdeel is speciaal gemaakt voor een specifiek doel.

Meetings: digitaal vergaderen
Start een digitale vergadering vanaf elk device, zonder dat deelnemers iets hoeven te downloaden of installeren. En als u een kamer met een videosysteem binnen loopt, maakt uw mobiele app meteen contact om zo snel mogelijk de vergadering te starten.

Training: lesgeven en webinars
Maak tijdens een training aparte ruimtes aan voor deelnemers zodat ze in groepjes kunnen overleggen, houd polls onder de deelnemers, bekijk hoeveel aandacht ze hebben via een visuele attentie indicator, beantwoord vragen en zie reacties via een live Q&A.

Event: online evenementen
Verstuur persoonlijke uitnodigingen voor een interactief event. Zie en beantwoord vragen van deelnemers via de Q&A, nodig gastsprekers uit en zend het event live uit via social media.

Support: ondersteunen
Start van afstand supportsessies op, waarbij u het scherm van de klant kunt zien en overnemen. Voer op afstand updates en onderhoud uit aan devices en bied een gepersonaliseerde service. Uiteraard met de beste beveiliging.

Cisco is momenteel bezig om de twee applicaties, Teams en Meetings, met elkaar te integreren. Daarnaast is Cisco actief bezig om Webex naar de wensen van de gebruikers aan te passen. Hierdoor is er elke maand wel een update op het platform, waarmee Webex nog gebruiksvriendelijker wordt.

Webex Calling

In de afgelopen maanden is Cisco druk bezig geweest met Webex Calling, het nieuwste onderdeel van Webex. In Webex Calling zitten de ouderwetse on-premise licenties zoals u die kent van Cisco en de business edition. Tegenwoordig kunt u ook cloud calling via dit model gebruiken. Dit betekent dat u geen server meer on-site nodig heeft om uw telefonie te beheren.

Videoconferencing systeem op kantoor

Met Cisco Webex kunt u op afstand eenvoudig, betrouwbaar, veilig en goed met elkaar samenwerken. Het maakt hierbij niet uit waar u zich bevindt. Maar ook op kantoor kunt u een vergaderruimte inrichten die volledig is toegespitst op digitaal vergaderen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk voor gebruikers op kantoor om samen te werken met collega´s thuis of klanten aan de andere kant van het land, maar draagt ook bij aan een professionele werkomgeving.

Een goed videoconferencing systeem op kantoor is vaak al binnen een paar maanden terugverdiend. Cisco biedt hiervoor zogenaamde Room Kits aan. Deze systemen worden actief zodra u de vergaderruimte binnenkomt en zijn te beheren van

digitale vergaderruimte boardroom

Foto: Cisco

af uw eigen device. Ze zorgen er bovendien voor dat personen in de ruimte perfect in beeld worden gebracht, zodat niemand buiten het kader valt.

Er zijn verschillende roomkits. De Room Kit en de Room Kit Mini hebben alles wat u nodig heeft aan hardware. Daarnaast zit er een licentie bij om uw endpoint te koppelen aan de Webex Cloud.

Met Room Kit Plus en Room Kit Pro zit er naast de camera en touchpanel ook een codec, of rekendoos, bij voor de verwerking van de beelden en aansluiting van kabels. Hiervoor heeft u naast de licentie ook nog microfoons en een aantal kabels nodig. Als u er liever ook een scherm bij heeft, bieden de Room- en Board Series uitkomst. De Board Series heeft bovendien een touchscreen. Installeren gaat eenvoudig en snel, vaak al binnen enkele minuten. Bekijk hier hoe dat eruit ziet.

Cisco en Samsung

Cisco Webex integreert niet alleen met eigen oplossingen, maar ook met oplossingen van andere aanbieders. Bijvoorbeeld de samenwerking tussen Cisco en Samsung, waarbij u met een Room Kit en een touchscreen van Samsung, de Samsung Flip, een Webex Board-oplossing maken.

Daarnaast zijn er verschillenden soorten beeldschermen waar Room Kits eenvoudig op aangesloten kunnen worden en alles volledig met elkaar integreert.

Met Cisco Webex heeft u een professioneel videoconferencing systeem dat van alle gemakken is voorzien. En u verdient de investering binnen een paar maanden terug, omdat u enorm bespaart op reiskosten en reistijd en de productiviteit van medewerkers omhoog gaat. AMR ICT kan voor verschillende systemen de terugverdientijd voor u berekenen, zodat u vooraf weet wat u kunt verwachten!

Op 10 november organiseert AMR ICT een webinar over de do´s en don´ts van digitaal vergaderen. Noud Beckers vertelt u over de etiquette en juridische aspecten van digitaal vergaderen. Het belooft een interessante sessie te worden. Geef u hier op om de webinar bij te wonen!

Wilt u Cisco Webex alvast zelf proberen? Vraag dan de gratis trial aan.