• Home
  • Klantervaringen
  • Nieuws
  • Over AMR ICT
    • Partners
    • Ons familiebedrijf
    • Contact

Maatwerk bij Careander

  • Home
  • Nieuws
  • Gezondheidszorg
  • Maatwerk bij Careander
Van student naar teamlid, van stage naar baan
25 mei 2022

Maatwerk bij Careander

6 december 2021
Categorieën
  • Gezondheidszorg
  • healthcare
Tags
  • AMR ICT
  • care
  • gezondheidszorg
  • healthcare
  • slimme oplossingen
  • slimme sensoren
  • slimme zorg
  • zorgcommunicatie
  • zorgcommunicatietechnologie
  • zorginnovatie
  • zorginstelling
NightWatch

Careander: omdat ieder mens uniek is.

En zo is het ook met zorgcommunicatietechnologie: uniek en gericht op de cliënt. Maatwerk dus.

Een goede basis, het fundament voor maatwerk

Om goed maatwerk te kunnen leveren, is een stevige basis nodig. De opbouw hiervoor is 4 jaar geleden gestart. AMR ICT was een van de drie partijen waar Careander mee in gesprek ging. Na het eerste gesprek werd gelijk duidelijk dat het team de kennis en kunde in huis had om het project succesvol te begeleiden. “Ze hadden goed zicht op de situatie, een reële kijk, er werden geen gouden bergen beloofd en ze legden de vinger precies op de zere plek”, zegt Robert Beute, ICT beheerder bij Careander.

“Op woonlocatie De Linde hadden we gelijk een goed vetrekpunt omdat de basis stond. De ontwikkelingen die we in de samenwerking met AMR ICT en andere partners hebben doorgemaakt en alle ervaringen uit de afgelopen jaren, hebben ervoor gezorgd dat het project soepel verliep. Dat maakt de implementatie op andere locaties ook eenvoudiger.”

“De korte lijnen met AMR ICT zijn erg prettig. Ook dat is een reden dat we voor AMR ICT gekozen hebben; het is een toegankelijke organisatie”, vult Robert aan.

Innovatie en integratie maakt zorg leveren eenvoudiger

Careander is een innovatieve organisatie en gaat nieuwe ontwikkelingen dus niet uit de weg. Was IQ Messenger vijf jaar geleden voor Careander nog nieuw, vorig jaar werd al een nieuwe integratie met Nightwatch geïmplementeerd. Careander was hierbij niet alleen de eerste organisatie die deze koppeling gebruikt, maar heeft zelf ook actief bijgedragen aan de ontwikkeling ervan. NightWatch

De geïntegreerde oplossingen, zoals het scannen van NFC tags met een mobiele telefoon, maakt het werk voor de zorg eenvoudiger. Zodra de tag gescand is, is alles ingeschakeld. Het gaat hier om een stukje maatwerk dat Careander per cliënt kan leveren.

Op elke locatie zijn slaapdiensten. Een centrale nachtpost houdt alles op afstand in de gaten via de ingeschakelde slimme sensoren. Bij een melding kijkt de nachtpost wat er aan de hand is, checkt wat de cliënt nodig heeft en of de betreffende melding aan de slaapdienst doorgegeven moet worden. Hierdoor kan men veel gerichter zorg leveren en is de slaapdienst de volgende dag beter uitgerust omdat ze minder vaak gestoord worden.

Teamwork

“Het team van AMR ICT werkt zeer gedegen. Samen onderzochten we de situatie, hoe de infrastructuur geregeld was en welke componenten er al waren. Op basis van de uitkomsten kwam er een advies en zijn deze doorgevoerd. In plaats van alles tegelijk te vervangen, is dit gefaseerd gegaan. Stap voor stap: WiFi, telefoons, telefonie.”

“Het voelt echt als teamwork”, vervolgt Robert. “We doen het samen en AMR ICT staat ook open voor ideeën en aanbevelingen die Careander heeft. Ze zijn flexibel en gaan goed met feedback om. Wat het beste is voor de klant, dat telt.”

Bij de uitwerking van de behoefte en benodigde functionaliteit was het zorgteam ook betrokken. “We hebben gekeken wat het team wilde, wat er nodig was en we hebben ter plekke de kamers bezocht om samen te kijken. Ook informeerden we ze over de beperkingen en mogelijkheden. We brengen het echt dichtbij door voorbeelden te laten zien, de functionaliteit te benoemen en te kijken of het aansluit. Alleen dan kunnen we het zo geruisloos mogelijk doorvoeren”, zegt Robert.

Gebruikerservaringen

Ook de Nightwatch integratie is een grote stap vooruit. Het team ziet wat voor melding er binnenkomt en dat biedt inzicht in wat er aan de hand is. Er is een continue monitoring op alles, en als essentiële onderdelen uitvallen, wordt er direct op geacteerd. Het gaat dan ook bijvoorbeeld om meldingen van de brandmeldcentrale, als batterijen bijna leeg zijn of als er een slimme sensor uitvalt. De veiligheid is echt gewaarborgd. Doordat het de zorg ontlast, is er ook meer tijd voor de cliënt.

Toekomstbestendig maatwerk door schaalbaarheid

Niet iedere bewoner heeft een slimme sensor. Er zijn wel overal voorbereidingen getroffen om deze snel te kunnen monteren en inschakelen. De basis is op orde en daardoor is Careander erg schaalbaar. Er kan dus echt maatwerk geboden worden. Ook locaties die geen gebruik maken van de centrale nachtpost kunnen ze in een dag omzetten. Er is dan een slaapdienst op locatie en de cliënt wordt op afstand gemonitord en geholpen indien nodig.

“We hebben zorgcommunicatietechnologie ingezet omdat we mee willen gaan met technische ontwikkelingen. Daarnaast zien we ook de mogelijkheden die deze technologie biedt en wat deze oplevert voor de cliënt. Als je de middelen goed inzet, kan het heel veel opleveren. Het makkelijk opschalen in belang van de cliënt en het ontlasten van de medewerkers, daar zet je het voor in. Met IQ Messenger ben je merkonafhankelijk. Alles is gekoppeld, de Nightwatch en de beveiligingscamera’s, maar ook dwaaldetectie- en preventie van Kadex”.

Veiligheid van cliënt staat voorop

“Met deze geïntegreerde oplossing is het veiliger voor de cliënt en ontlasten we het zorgpersoneel. Het systeem is eenvoudig en makkelijk te gebruiken. Dat zie je ook in het gebruik van NFC technologie terugkomen, dat is echt  een verbetering ten opzichte van de oude profielschakelaars. Het systeem spreekt voor zich, je kunt er weinig verkeerd aan doen”, vindt Robert Beute.

Hij voegt daar aan toe dat het een constant afwegen is van risico’s en kijken welk middel het beste aansluit. Niet alles hoeft met geluid- of bewegingsdetectie gemeld te worden. Soms volstaat een virtuele ronde vanuit de centrale nachtpost. Dit bepalen de zorg en de begeleiding zelf.

De centrale post houdt alle locaties met slimme sensoren in de gaten. Op basis daarvan schakelen ze met de locatie. Bij sommige cliënten is het voldoende om een spreek-luister verbinding op te zetten zodat er een praatje gemaakt kan worden. Geruststellen is dan voldoende.

Beute ziet het project als vooruitstrevend, betrouwbaar en maatwerk voor de cliënt. “Onlangs kregen we een referentiebezoek van een collega organisatie, de medewerker was onder de indruk hoe wij het hadden ingericht. Dan doe je toch iets goed”, besluit Robert.

Share

Gerelateerde berichten

Kadex logo
18 augustus 2022

Assettracking in de zorg: minder zoeken, meer zorgtijd


Lees verder
25 mei 2022

Van student naar teamlid, van stage naar baan


Lees verder
© 2022 AMR ICT. Alle rechten voorbehouden. Website door Webstudio 7 | Disclaimer
Privacybeleid