menu
AMR ICT B.V.
Europalaan 24
6199 AB Maastricht-Airport

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
Tel.: 076-790 11 09

Algemeen
Tel.: 043-327 03 23
Fax.: 043-327 03 24
E-mail: info@amr-ict.nl

Helpdesk
Tel.: 043-327 03 25
E-mail: helpdesk@amr-ict.nl

Gratis WiFi? Blijf Alert!

Met de zomervakantie voor de deur is ook het spreekwoordelijke jachtseizoen op gratis WiFi geopend. Ondanks het recente afschaffen van de roamingkosten binnen de Europese Unie is "free WiFi" voor veel mensen nog steeds beslissend in de keuze voor een hotel, camping, restaurant of terras.
Meer dan de helft van de mensen realiseert zich de risico's van gratis openbare WiFi niet. Het gevaar bestaat niet alleen uit het ongevraagd delen van privacygevoelige gegevens, maar ook op besmettingen met malware of virussen.

Inloggen op gratis WiFi (als dat overigens al nodig is) gaat vaak samen met het achterlaten van een aantal gegevens of het "liken" van een pagina op Facebook. Op het eerste gezicht is hier niets mis mee, maar alle spam die men na de vakantie krijgt als "dank" voor het achterlaten van een mailadres is op zijn minst
vervelend. Deze vakantie-spam bevat namelijk ook regelmatig een linkje naar...een cryptolocker virus.

Malware en virussen die zich nestelen op smartphone, tablet of notebook vormen niet alleen een bedreiging voor het device van de gebruiker, maar ook voor het achterliggende bedrijfsnetwerk. Net als vroeger kan iemand terug van vakantie komen met een virus onder de leden, dat zich verspreid zodra de
vakantieganger weer contact maakt met het netwerk. Als dat tenminste al niet vanaf het vakantieadres is gebeurd.

Uw ICT omgeving kan zich ondanks de relatieve rust de komende weken geen vakantie veroorloven. AMR ICT helpt u om ongewenste souvenirs buiten uw netwerk te houden, want ook tijdens de zomervakantie blijven wij nieuwsgierig naar hoe we u van dienst kunnen zijn.