menu
AMR ICT B.V.
Europalaan 24
6199 AB Maastricht-Airport

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
Tel.: 076-790 11 09

Algemeen
Tel.: 043-327 03 23
Fax.: 043-327 03 24
E-mail: info@amr-ict.nl

Helpdesk
Tel.: 043-327 03 25
E-mail: helpdesk@amr-ict.nl

Een sneller en voordeliger WAN met AMR ICT WAN as a Service

Geplaatst op: 21-04-2017
Voor uw medewerkers is het vanzelfsprekend dat er tijd- en plaats onafhankelijke toegang is tot het bedrijfsnetwerk. Daarbij gaan zij er als vanzelfsprekend van uit dat toegang en gebruik zonder enige beperkingen mogelijk is.

Bij organisaties met meerdere vestigingen is er vaak een intensiever gebruik van het netwerk.
Data gaat hier doorlopend over en weer, wat leidt tot een groot bandbreedte-verbruik. Daarnaast wordt steeds vaker het vaste telefonieverkeer via dezelfde infrastructuur afgehandeld.

Het is belangrijk dat het digitale verkeer op een veilige manier plaatsvindt, met uitsluiting van het risico dat het netwerk overbelast raakt. Processen mogen niet ten koste gaan van elkaar omdat de productiviteit van de organisatie en de bereikbaarheid van medewerkers gewaarborgd moet blijven. De meeste organisaties hebben gekozen om gesloten (MPLS) verbindingen in te zetten om zo een eigen Wide Area Network (WAN) te creëren om zo een maximale betrouwbaarheid voor de medewerkers te kunnen realiseren.

Vandaag de dag ondervinden organisaties steeds vaker de (snelheids) limieten van deze “dedicated" infrastructuur. Uitbreiden van bestaande contracten is vaak een kostbare aangelegenheid, waar de beschikbaarheid van goedkoop breedbandig internet (al dan niet van een andere provider) een aantrekkelijk alternatief is. Een dergelijke situatie vraagt om een andere oplossing voor het vormgeven van een modern en flexibel WAN.

Deze oplossing is het AMR ICT WAN as a Service concept, waarmee u uw WAN in feite vernieuwt zonder het compleet te veranderen dankzij de toepassing van Cisco Intelligent WAN (iWAN) technologie.Met AMR ICT WAN as a Service profiteert u van:
  • Snelle return on investment (ROI).
  • Grotere flexibiliteit.
  • Betere netwerkprestaties, betrouwbaarheid en beveiliging.
  • Minimale netwerkbelasting.
  • Transparant beheer.

Snelle return on investment
Door veranderende behoeften hebben veel bedrijven en instellingen tegenwoordig meerdere verbindingen per locatie (VPN, lokaal internet en telefonie). Dit leidt niet alleen tot hogere maandelijkse kosten, maar ook tot hogere beheerkosten en - risico‘s vanwege de inzet van extra actieve componenten als routers. Dankzij AMR ICT WAN as a Service nemen de maandelijkse kosten tot wel 70% af, net als de benodigde beheerinspanning.

Grotere flexibiliteit
Providers kunnen niet op alle locaties dezelfde bandbreedte leveren, behalve als er geïnvesteerd wordt in de aanleg van bijvoorbeeld een glasvezelverbinding. Binnen AMR ICT WAN as a Service bestaat de vrijheid om te kiezen voor de beste provider per locatie, maar met het behoud van één aanspreekpunt.

Betere netwerkprestaties, betrouwbaarheid en beveiliging
Door middel van AMR ICT WAN as a Service kunnen alle onderdelen van een organisatie -waar deze zich ook bevinden- op een veilige manier met elkaar verbonden worden. De toepassing van Cisco iWAN technologie maakt het mogelijk om een hoog veiligheidsniveau te waarborgen. Daarnaast kan eenvoudig de beschikbaarheid verhoogd worden door de inzet van back-up verbindingen.

Minimale netwerkbelasting
Omdat er met AMR ICT WAN as a Service zelfs beheermogelijkheden op applicatieniveau zijn, kan het netwerk zo worden ingesteld dat het bedrijfskritische applicaties veilig voorrang geeft. Zo komt de continuïteit van de dienstverlening niet in het geding. Het gebruik van Cisco iWAN technologie maakt het ook mogelijk om geavanceerde compressietechnologie toe te passen, waardoor met minimale bandbreedte maximaal gebruik gemaakt kan worden van het netwerk.

Transparant beheer
De robuustheid van de AMR ICT WAN as a Service architectuur zorgt ervoor dat de beheerinspanningen afnemen. Locaties die voorzien zijn van twee verbindingen herstellen zichzelf zonder dat extern ingrijpen nodig is. Daarnaast kunnen wij het WAN vanuit ons Network Operating Center 24x7 proactief beheren, en zorgen voor een duidelijk SLA met vaste, voorspelbare maandelijkse kosten.

Nieuwsgierig naar wat AMR ICT WAN as a Service voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Maarten Amkreutz (Technisch Directeur) of Marco Tom (Commercieel Directeur) via 043 - 327 03 23 of info@amr-ict.nl.