menu
AMR ICT B.V.
Europalaan 24
6199 AB Maastricht-Airport

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
Tel.: 076-790 11 09

Algemeen
Tel.: 043-327 03 23
Fax.: 043-327 03 24
E-mail: info@amr-ict.nl

Helpdesk
Tel.: 043-327 03 25
E-mail: helpdesk@amr-ict.nl

Ketensamenwerking in Zorgcommunicatie

Geplaatst op: 21-07-2016
In deze video van Eurocom Group geeft onze technisch directeur Maarten Amkreutz zijn visie op ketensamenwerking in zorgcommunicatie, het "Open Care Connect" initiatief.

Het gedachtengoed achter het "Open Care Connect" is hetzelfde als dat achter ons AMR ICT CARE 2.0 concept. Specifiek voor de zorgmarkt ontwikkelden wij dit concept, en kozen wij er voor om IP (Internet Protocol) en het daarbij behorende netwerk als basis voor al onze oplossingen te kiezen. Het belangrijkste voordeel voor gebruikers is het ontsluiten van telefonie, netwerk, zorgcommunicatietechnologie en algemene ICT binnen een IP-infrastructuur. Dit biedt een behoorlijke besparing in de exploitatiekosten omdat niet allerhande (specifieke) protocollen onderhouden dienen te worden.

Bijkomend voordeel van het open CARE 2.0 concept is de keuzevrijheid in componenten; er kan eenvoudig worden gekozen voor componenten die het beste aansluiten bij de wensen van de organisatie. Bovendien bent u niet gebonden aan één specifiek fabricaat, zoals dit bij veel andere systemen wel het geval is. Ook voorziet het CARE 2.0 concept in de integratie of het hergebruik van bestaande onderdelen. In onze optiek is er een goede mogelijkheid om al geïmplementeerde technologie te blijven gebruiken, zelfs wanneer een organisatie kiest voor een geheel ander systeem.