Oog voor slimme oplossingen

Innovatie is en blijft mensenwerk. Het zijn dus niet zozeer de technologische ontwikkelingen die de toon zetten. Doorslaggevend zijn de nieuwsgierigheid en vastberadenheid om tot gepaste oplossingen te komen ofwel het vermogen van de ICT-sector om hier klantgericht op te reageren.
“Met name dát maakt AMR ICT tot een innovatieve partner,” vertelt Taco Tjalkens, business development manager Nederland bij het Duitse Mobotix, wereldwijd pionier in de ontwikkeling van slimme IP-camera’s. “Je kunt met onze camera’s tal van functionaliteiten oproepen, maar het is aan onze partners om daar optimaal gebruik van te maken en de mogelijkheden te zien. AMR ICT is daar heel goed in.”

“De Mobotix-camera’s zijn in principe computers met ogen,” legt Taco Tjalkens uit. “De intelligentie zit in de camera en niet op een externe pc. Hierdoor zijn ze decentraal en autonoom inzetbaar. Er is dus geen aparte server of software nodig, al is het uiteraard wel mogelijk ze op te nemen in een centraal systeem. Daarnaast beschikken onze camera’s over tal van onderscheidende eigenschappen. We vergelijken ze wel eens met een cactus. Ze gebruiken weinig stroom, zijn bestand tegen extreme weercondities, hebben een lange levensduur en zijn uitmuntend beveiligd – op het vlak van cyber security behoort Mobotix tot de absolute top.”

AMR ICT is heel succesvol in het creëren van ICT-oplossingen en ontwikkelde zelf diverse (zorg)concepten rondom onze producten.

“Al deze eigenschappen maakt ze uitermate geschikt voor tal van ICT-oplossingen,” vervolgt hij. “AMR ICT is heel succesvol in het creëren daarvan. Ze maken optimaal gebruik van de intelligentie die in onze camera’s zit. En ze gaan nog een stapje verder, want in de loop van de jaren ontwikkelde AMR ICT zelf diverse (zorg)concepten rondom onze producten.

Zo worden onze camera’s bijvoorbeeld frequent ingezet als ‘slimme sensor’ in de gezondheidszorg. AMR ICT neemt ons ook heel actief mee in hun zoektocht naar klantgerichte oplossingen. Zij hebben veel kennis van zaken en geven telkens goede feedback waardoor wij onze producten nog verder kunnen verbeteren. Hierdoor kunnen ook wij nog marktgerichter opereren.

AMR ICT ziet wat in de praktijk gevraagd wordt en wat nodig is om dat op te lossen. Dat is waardevolle input. Op deze wijze vullen wij elkaar uitstekend aan, of beter gezegd, versterken wij elkaar. Want deze slimme samenwerking leidt telkens weer tot nog slimmere oplossingen.”