Laura Metaal Holding B.V.

IJzersterke impuls voor klantgericht ondernemen

Klantgericht ondernemen behelst veel meer dan het louter voldoen aan de klantvraag. Het betekent waarde toevoegen, verwachtingen overtreffen. “Om dit te realiseren moet je je dus ook op andere gebieden onderscheiden,” vertelt Marcel Mientjes, financieel directeur bij Laura Metaal Holding B.V.
“De servicegerichte klantbenadering staat hoog op de strategische agenda. Daarmee maak je automatisch ook de ICT-inrichting en het -beheer tot een speerpunt.” Een compleet vernieuwde ICT-omgeving stelt de gerenommeerde staalverwerker in staat om de service naar een nog hoger niveau te tillen.
Dat geeft ook het klantgericht ondernemen een ijzersterke impuls.

ICT is uitgegroeid tot een onmisbare factor en speelt bij steeds meer bedrijfsprocessen een primaire rol. “Het is simpelweg een vereiste geworden,” stelt Marcel Mientjes. “Dat vraagt om de juiste focus én specifieke kennis en kunde. Daarom gingen we voor het vernieuwen van onze netwerkomgeving op zoek naar een professionele partner.

Hierbij zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Er vond een gedegen selectieprocedure plaats waarbij naast de zakelijke facetten – zoals de bedrijfsomvang en ervaring – ook heel gericht is gekeken naar de persoonlijke aspecten. Hoe kijkt iemand tegen het ondernemerschap aan? Op welke wijze wordt een bedrijf gemanaged? Het is belangrijk om op dezelfde lijn te zitten en inzicht te krijgen in het reilen en zeilen. Want zeker bij een kennisintensief project zoals dit, raak je toch steeds meer aan elkaar verknocht.”

ICT is een vereiste geworden, dat vraagt om de juiste focus én specifieke kennis en kunde.

“Onze keuze voor AMR ICT, dat in het verleden al vaker hand- en spandiensten voor ons verrichtte, was dus een hele bewuste,” vervolgt hij. “En kijkend naar het resultaat ook de juiste. AMR ICT denkt continu mee en zoekt actief naar oplossingen c.q. mogelijkheden. Door de persoonlijke, betrokken aanpak en de korte lijnen is het prettig samenwerken. In vier maanden tijd is de gehele ICT-omgeving geüpdatet. Dat heeft onze performance aanzienlijk verbeterd. De snelheid en betrouwbaarheid van ons netwerk ligt beduidend hoger nu. En het is, niet te vergeten, op een geavanceerde manier beveiligd. AMR ICT heeft ons geholpen IT naar een hoger level te brengen en daarmee de service naar klanten verder te verbeteren.”


Project: Revitalisatie ICT-infrastructuur Eygelshoven en Maastricht

AMR ICT team: Zakelijk & Enterprise Networking

Toegepaste technologie: Cisco serversystemen – Cisco switches – NetApp storage – Microsoft software – VMWare

Geleverde diensten: Projectmanagement – Consultancy