menu
AMR ICT B.V.
Europalaan 24
6199 AB Maastricht-Airport

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
Tel.: 076-790 11 09

Algemeen
Tel.: 043-327 03 23
Fax.: 043-327 03 24
E-mail: info@amr-ict.nl

Helpdesk
Tel.: 043-327 03 25
E-mail: helpdesk@amr-ict.nl

Ketenmonitoring ICT en Zorgtechnologie

Verhoog cliëntveiligheid met ketenmonitoring
In welke zorginstelling gebeurt het nooit: de wifi is even uit de lucht en daardoor bereikt een medisch alarm niet de telefoon van een verpleegkundige. Of het dwaaldetectiesysteem kampt met een storing waardoor bewoners worden in- of buitengesloten. Meestal leveren dit soort storingen niet meer dan kleine ongemakken op, maar in gevallen van valdetectie of toegangscontrole kunnen deze situaties grote gevolgen hebben.

Toenemende afhankelijkheid van zorgtechnologie en ICT
Alle reden dus om inzicht te hebben in de gezondheid van uw zorgtechnologie omgeving en ICT. Zeker nu zorginstellingen in toenemende mate van technologie afhankelijk worden en ook de inrichting van hun gebouw aanpassen aan de nieuwe technologische mogelijkheden. Denk hierbij aan eenpersoonskamers waar de deur vaak dicht zit, of kamers waar zonder bouwkundige aanpassingen voldaan moet kunnen worden aan de veranderende zorgbehoefte.

Onduidelijkheid wie de storing kan oplossen
Vaak weten verpleegkundigen niet waar de oorzaak ligt van een alarm dat niet doorkomt: in de zorgalarmering, in het netwerk of in de telefoon? Er is onduidelijkheid over wie gebeld moet worden. Met ketenmonitoring kan direct duidelijkheid geschapen worden in wie waar moet zijn bij een verstoring.

Hele keten in kaart met Healthmon
Met Healthmon van AMR ICT en Valueblue brengt u de gehele keten in kaart, van verpleegoproepsysteem (VOS) en alle apparatuur die alarmeert naar het VOS tot personenalarmering en van gebouwbeheer tot klimaatsystemen. Healthmon geeft niet alleen inzicht in het al dan niet werken van ICT of medische techniek, maar geeft ook aan wanneer een apparaat of netwerk onderhoud nodig heeft.

Healthmon is zelfs in staat storingen te voorspellen. Door bijvoorbeeld direct te detecteren dat een wifi access point niet werkt kan worden voorkomen dat andere access points worden overbelast, het netwerk overbelast raakt of zelfs uitvalt. Hetzelfde kan gedaan worden met sensoren in een lift. Kleine problemen detecteren voordat deze een groter probleem veroorzaken. Op deze manier kunt u ingrijpen voordat medewerkers er echt last van gaan krijgen.

Waarom vindt volledige ketenmonitoring nog nauwelijks plaats?
Slechts weinig zorginstellingen passen ketenmonitoring volledig toe. En dat is ook wel begrijpelijk, want pas sinds de opkomst van IP, ruim tien jaar geleden, zijn Zorgtechnologie en ICT meer verweven geraakt. In een setting met een “zusterpost" zien bovendien de verpleegkundigen zelf op het desbetreffende apparaat dat er een medisch alarm is. In situaties met een lagere bezetting, zodat zorgverleners meer “onderweg" zijn, kunnen zij echter niet meer in de gaten houden of er alarmen zijn.

Reduceer de complexiteit, maak gebruik van een standaardconcept
Het inrichten van volledige ketenmonitoring is complex gezien de veelheid van systemen die bewaakt moet worden. Als iedere zorginstelling opnieuw het wiel moet uitvinden, kost dat veel geld. Daarom hebben ValueBlue & AMR ICT een standaardconcept ontwikkeld op basis van de service management tool Microsoft Systems Center Operations Manager (SCOM), die al bij veel zorginstellingen en ziekenhuizen in gebruik is om de ICT-resources te monitoren. Wij bouwen daarop verder en ontsluiten met dashboards volledige ketens. Is een keten groen, dan werkt alle apparatuur goed. Bij een oranje stoplicht ervaren de medewerkers nog geen storing, maar werkt een keten niet naar behoren. En bij een rood stoplicht is de keten verstoord doordat één of meerdere componenten niet goed functioneren. Door simpelweg verder te klikken in het dashboard wordt de dieperliggende oorzaak van een storing direct duidelijk. Deze kan daardoor snel worden verholpen.

Healthmon heeft standaardkoppelingen naar alle belangrijke merken medische apparatuur, VOS, IP-telefonie en gebouwbeheersystemen. Daardoor kunnen we het systeem relatief snel inrichten naar uw situatie. Dit is een kwestie van configuratie.

Vermijd patiëntrisico‘s en bespaar tijd en dubbel werk!
Wilt u:
  • risico‘s voor patiënten voorkomen?
  • tijd besparen?
  • en dubbel werk voorkomen?

Kies dan voor Healthmon van AMR ICT en Valueblue.