Serieus partnership: SafetyTracer en AMR ICT

Meer over onze samenwerking met SafetyTracer

Altijd zijn we op zoek naar nieuwe innovaties en samenwerkingen om zo onze klanten goed te kunnen ondersteunen met hun vraagstukken. Een van deze partners is SafetyTracer. Met hun innovatieve Kompy geven zij een stukje vrijheid terug aan ouderen en mensen met dementie. Samen zorgen we voor een geïntegreerde oplossing voor zorginstellingen waarbij zij maar één aanspreekpunt hebben. We spreken met Wil Kuipers van SafetyTracer over dit partnership.

 

Safety Tracer

De missie van SafetyTracer komt sterk overeen met die van AMR ICT: Met behulp van technologie de levenskwaliteit van mensen verbeteren. Het is dan ook niet gek dat beide partijen elkaar gevonden hebben. Safety Tracer biedt diverse oplossingen voor veilig leven, wonen en werken, gebaseerd op GPS track & trace. “Met behulp van de Kompy geven we mensen het vertrouwen te doen wat ze al lang niet meer gedaan hebben,” zegt Wil. “Het geeft de mensen zelf, maar ook hun naasten of het zorgpersoneel een veilig gevoel.”

 

Vruchtbare samenwerking

De aanleiding van de samenwerking was de vraag naar een oplossing waarbij locatiebepaling zowel binnen als buiten de deur aangeboden wordt. Met de introductie van de Kompy Nano is dit gerealiseerd en de samenwerking verder verstevigd. “We vinden het belangrijk dat partners de ruimte voelen om mee te denken met de ontwikkeling van onze oplossingen. Dan is het ook echt een samenwerking te noemen.” De communicatielijnen zijn dan ook, letterlijk en figuurlijk, heel kort. SafetyTracer staat altijd voor AMR ICT klaar en de kantoren zijn slechts een kwartier van elkaar verwijderd. Daardoor kunnen we snel schakelen en wordt het beste resultaat gerealiseerd.

 

De voordelen van Kompy

Bij kritische apparatuur als de Kompy is het van het grootste belang dat de zorgverlener erop kan vertrouwen dat alarmmeldingen binnenkomen. “Bij een geïntegreerde oplossing als deze zijn er meerdere leveranciers betrokken. Dat is soms wel complex in het schakelen onderling,” zegt Wil. “Tegelijkertijd is dat ook een voordeel, want de Kompy wordt met alle zorgalarmeringsoplossingen (VOS) van AMR ICT ingezet of gecombineerd.”

Dit zorgt ervoor dat wij op een bestaande locatie zeer snel een volledig systeem kunnen uitrollen. Bij een van onze klanten hebben we in één à twee dagen zo’n 60 tot 70 appartementen omgezet naar het juiste systeem. Hierna is het alleen nog maar een kwestie van de Kompy uitdelen en dan werkt het.

 

Een beter leven

Deze innovatieve oplossing biedt bewoners van een zorgcentrum een middel om minder afhankelijk te zijn van anderen. Een blokje om of een bezoekje aan de winkel kan nu zelfstandig en dus neemt het ook een zorg weg bij naasten en zorgverleners. “Op deze manier geven we bewoners op een respectvolle manier hun vrijheid terug. Op afstand kan het zorgpersoneel iemand geruststellen wanneer ze in paniek zijn en ze weten waar de bewoners is.”

De devices van SafetyTracer zijn standaard onderdeel van het portfolio van AMR ICT. Verschillende Kompy modellen worden ingezet bij zorgaanbieders met bijvoorbeeld een somatische afdeling of PG-afdeling. Ook kan er een combinatie gemaakt worden met andere tools. We kijken hier naar de behoefte van de zorgorganisatie en de individuele behoefte van de bewoner.

 

Integrale oplossing

Troubleshooting gebeurt via onze servicedesk. We kunnen in het systeem zien wat er aan de hand is en meteen zelfstandig actie ondernemen zonder tussenkomst van SafetyTracer. Zo kunnen we zelf al problemen herkennen, controleren waar het vandaan komt en ze sneller oplossen.

SafetyTracer is als enige geïntegreerd met Kadex, partner van AMR ICT op het gebied van Leefcirkels en Draadloos VOS. De Kompy devices zijn ook goed te integreren met IQ Messenger. “Zo kunnen organisaties optimaal gebruik maken van de combinatie tussen techniek en oplossingen, zegt Wil. “Zo zijn het geen losse items, maar één pakket en één aanspreekpunt. Win-win voor onze klanten!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

VERGELIJKBARE BLOGS