Zwaargewicht in netwerkarchitectuur

In 2021 gebruiken meer mensen een mobiele telefoon dan een bankrekening of stromend water. Het aantal smartphones verdubbelt tot 6,2 miljard en het mobiele gegevensverkeer zal verzevenvoudigen. Tegen 2021 versturen we ongeveer 600 exabyte over gsm- of wifinetwerken, dat is 122 keer zo veel als tien jaar geleden. “Significante ontwikkelingen die vragen om een andere manier van denken op het gebied van IT-architecturen en netwerkvereisten en dat is wat Cisco doet,” vertelt Sander Cornelissens, director operations sales bij Cisco Systems. “Dat doen we echter niet alleen. Wij denken na over de juiste netwerkoplossingen, maar partners – zoals AMR ICT – zorgen voor de afstemming met de klant, de implementatie, het management en het beheer.”

“Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie,” vervolgt Sander Cornelissens. “Hierdoor kunnen wij veel adequater opereren. Wij filteren zestig procent van het internetverkeer wereldwijd. Doordat we zo’n enorme hoeveelheid informatie verwerken, herkennen we bijvoorbeeld ook potentiële bedreigingen zoals malware. Cruciaal, want er circuleert nu al elf keer zo veel op het internet als vorig jaar. Daarmee wordt onze rol in het onderscheppen hiervan, steeds belangrijker. Dat zegt iets over de positie van Cisco, maar ook over die van onze partners. Partnerschap vraagt om een gedegen investering in kennis en kunde. Hierbij hanteert Cisco diverse certificeringsgraden. Bijzonder aan AMR ICT is dat zij zich op dit gebied hebben weten te onderscheiden. Zij beschikken over een dusdanig ‘zware’ expertise op het gebied van Enterprise Networks Architecture dat architecten van AMR ICT ook door Cisco ingehuurd worden.”

Partnerschap vraagt om een gedegen investering in kennis en kunde, AMR ICT weet zich op dit gebied nadrukkelijk te onderscheiden.

“Kenmerkend is verder dat ze heel duidelijke keuzes maken. Zowel betreffende de specialisaties in bepaalde markten als het portfolio,” benadrukt hij. “Ze hebben heel bewust voor Cisco gekozen en kiezen ook heel gericht voor een aantal andere vendoren. Kwaliteit staat hierbij altijd voorop. Door deze werkwijze beschikken zij over een enorme hoeveelheid kennis, kunde, ervaring én flexibiliteit. Want AMR ICT is hierdoor in staat om te combineren en dus maatwerk te leveren. Ze begrijpen hun klanten, snappen wat gevraagd wordt en creëren de oplossing. Dat is mooi om te zien. AMR ICT heeft een goede visie op het goed managen van netwerkinfrastructuren en alles wat daarbij komt kijken. Én geeft daar ook op de juiste wijze invulling aan. Ze zetten woorden om in daden, zijn heel open en rechtdoorzee. Dat maakt ze tot een betrouwbare leverancier en een betrouwbare, prettige partner om mee samen te werken. Want je weet: op AMR ICT kun je bouwen.”

*Als Cisco Premier Partner biedt AMR ICT een breed scala aan Cisco-oplossingen voor Collaboration, Enterprise Networks, Datacenter en Security. Het hoge kennisniveau en de ruime ervaring zijn binnen de Cisco-dienstverlening vertaald in diverse specialisaties: Cisco Advanced Collaboration Architecture Specialization | Cisco Advanced Enterprise Networks Architecture Specialization | Cisco Partner Plus Elite.