Een knap staaltje ICT

FN Steel

Een knap staaltje ICT

Projectmanagement – Consultancy

Technologie heeft onze manier van leven en werken voorgoed veranderd. En die technologische vooruitgang maakt hongerig. We willen allemaal meeliften op de innovatieve bubbel en dat kan ook, mits de basis op orde is. “Want je kunt het wel hebben over cloudcomputing en aanverwante technologieën, maar dan moet je wel over de vereiste ICT-infrastructuur beschikken,” vertelt Wilbert Dam, infrastructure & telecom engineer bij FN Steel, een van de Europese marktleiders op het gebied van kwalitatief hoogwaardige langstaalproducten. “Samen met AMR ICT hebben wij ons hele netwerk geüpgraded. Een bijzondere operatie, want een 24-uursbedrijf een nieuw hart geven terwijl het volledig operationeel is, dat is naar mijn mening redelijk uniek!”

 

“Zeker als dit probleemloos verloopt en niemand er ook maar iets van merkt,” vervolgt hij. “Het resultaat van een heel goede en intensieve samenwerking, waarbij de kennis en kunde van AMR ICT écht onmisbaar was. Daar hadden we ook van meet af aan alle vertrouwen in. Het was onze telecompartner die AMR ICT bij ons onder de aandacht bracht. Al tijdens het eerste kennismakingsgesprek was er gelijk een klik. Je merkt meteen dat ze weten waar ze over praten en goede ideeën hebben. Dit gebeurt op een open en eerlijke manier. Het zijn geen hoog-van-de-toren-blazers in veel te dure pakken maar pretentieloos en rechtdoorzee. Dat is ontzettend prettig samenwerken. We kozen omwille van de persoonlijke benadering en korte lijnen heel bewust voor een kleinere organisatie. Vereiste was overigens wel dat ze ervaring hadden met Cisco. Ons te vervangen Cisco-netwerk heeft namelijk exact tien jaar en zestien weken gedraaid zonder ook maar één keer uit te vallen. Voor ons dus een logische keuze om weer voor één van hun netwerkoplossingen te kiezen.”

 

“De kennis en kunde van AMR ICT was onmisbaar, ze hebben hiermee echt een knappe prestatie geleverd.”

 

“En voor AMR ICT geen enkel probleem, want als Premier Partner biedt AMR ICT een breed scala aan Cisco-oplossingen. Daarmee waren alle ingrediënten voor een succesvolle samenwerking aanwezig en konden we van start gaan. Het hele project heeft pakweg drie maanden in beslag genomen. Twee weken voor de afgesproken datum was alles gereed. We hebben samen alles opgebouwd en elkaar continu ondersteund. Daarbij waren de goede suggesties van AMR ICT van grote toegevoegde waarde. Ze hebben hiermee echt een knappe prestatie geleverd,” concludeert Wilbert Dam.

“Zo’n complex bedrijf met zoveel toeters en bellen in één keer overschakelen op een nieuw netwerk, dat is beslist niet eenvoudig. We hebben de nieuwe omgeving geïmplementeerd terwijl de ‘oude’ nog draaide. Op die manier kon een vlekkeloze overgang gerealiseerd worden. Hierdoor zijn we weer optimaal voorbereid op de toekomst én hebben we de ruimte om andere zaken gefaseerd op te pakken. Want inmiddels staan bij FN Steel alweer twee nieuwe projecten op stapel: het vernieuwen van de telefooncentrale en de wifi. Onze samenwerking kan dus nog een mooi vervolg krijgen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Toegepaste technologiën

  • Cisco switches

VERGELIJKBARE PROJECTEN