Samen zorgen voor een gezonde zorg

De Nederlandse gezondheidszorg scoort hoog op de Europese ranglijst. Er wordt voortdurend gezocht naar mogelijkheden om behandelingen en processen te verbeteren. Tegelijkertijd kampt de zorgsector met tekorten op de arbeidsmarkt, een toenemende zorgvraag van ouderen en voortdurend stijgende kosten. Daarmee komt de gezondheid van de zorg zelf ernstig in het gedrang. Innovatieve ICT-oplossingen kunnen ertoe bijdragen de zorg betaalbaar te houden en het huidige hoogwaardige zorgniveau te waarborgen. Op die manier is ook de toekomstige generatie verzekerd van goede zorg. AMR ICT draagt hier samen met IQ Messenger graag een steentje aan bij. Samen zorgen zij ervoor dat systemen samenwerken en werkprocessen geoptimaliseerd worden.

“IQ Messenger is een merkonafhankelijk softwareplatform voor kritische (medische) alarmering,” legt Maartje Boschman, salesmanager bij IQ Messenger, uit. “Een groot team van ontwikkelaars werkt continu aan de totstandkoming van applicaties en integraties voor alle sectoren – overheid, industrie, zorg – waar kritische alarmering een belangrijke rol speelt. Onze doelstelling is om processen te optimaliseren. Dat doen we door alle verschillende systemen te integreren. De klant is dus niet gebonden aan een bepaald merk, maar kan heel gericht voor de beste oplossing kiezen. Alle (bestaande en nieuwe) systemen werken – om any-to-any-communicatie mogelijk te maken – samen op één platform. De communicatie verloopt integraal via een applicatie. Alarmmeldingen kunnen verstuurd worden naar vrijwel elk gewenst device. Zo ziet de klant in een oogopslag wat er aan de hand is en wat gevraagd wordt.”

Zorgorganisaties kiezen heel gericht voor AMR ICT vanwege hun professionaliteit, betrouwbaarheid en creativiteit.

“IQ Messenger levert haar softwareproducten uitsluitend aan via haar partners. AMR ICT maakt hier deel van uit. De projecten die we samen met hen oppakken zijn voornamelijk gerelateerd aan de zorg. Zij zijn erg actief in deze sector én uiterst succesvol,” voegt ze enthousiast toe. “Want inmiddels bedienen ze alle zorgsegmenten, inclusief de ziekenhuizen. Een knappe prestatie want hier gelden heel hoge eisen. Je moet van goeden huize komen om hieraan te kunnen voldoen. Dat alleen al zegt dus heel veel over hun werkwijze en betrouwbaarheid. Wij horen van onze eindklanten – in dit geval zorgorganisaties – dat zij vanwege die professionaliteit en betrouwbaarheid heel gericht voor AMR ICT kiezen. Er wordt snel gereageerd, creatief naar antwoorden gezocht, ook als deze buiten de gebaande paden liggen. AMR ICT kijkt verder waar andere partijen stoppen. Ze komen altijd met passende oplossingen, leggen uit wat ze doen en doen wat ze beloven. AMR ICT heeft met het IQ Messenger softwareplatform de afgelopen jaren tientallen projecten uitgevoerd. Altijd naar volle tevredenheid van de klant. Samen geven wij de klant de regie terug over systemen en werkprocessen.” Dat draagt bij aan een gezonde zorg.

*IQ Messenger voldoet aan de CE-markering Medische Hulpmiddelen conform de Medical Device Directive (MDD), de Nederlandse Wet Medische Hulpmiddelen (WMH), het Besluit Medische Hulpmiddelen (BMH) en is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.